Sanatatea gazonului dvs.


Sanatatea gazonului perfect

Sanatatea gazonului dvs. este determinata de tehnicile de udare si de cosit. Prea multa apa, de exemplu, poate face ca iarba sa fie galbena, iar cositul prea mic poate transforma peluza in maro.

Desi exista multe tipuri diferite de iarba, toate au reguli de ingrijire a gazonului similare in timpul verii. Iata ce trebuie sa stiti pentru a va pastra verde gazonul.

Sanatatea gazonului dvs.

Colaborarea intre Doamna Dana Constantinescu (TVR1 – ” In gradina Danei” şi Marian Miu Trandafir (Proiect-Gradina MMT) merge mai departe. Un episod despre ingrijirea gazonului !

Gazonului perfect

Sanatatea este determinata de tehnicile de udare si de cosit. Prea multa apa, de exemplu, poate face ca iarba sa fie galbena, iar cositul prea mic poate transforma peluza in maro.

Desi exista multe tipuri diferite de iarba, toate au reguli de ingrijire a gazonului similare in timpul verii. Iata ce trebuie sa stiti pentru a va pastra verde gazonul.

Gazonul ornamental se foloseste in special pentru gradini si spatii verzi . Structura unui astfel de gazon este mai fina, pentru obtinerea unui aspect vizual placut.Inainte de semanarea gazonului este nevoie sa cureti terenul de pietre sau de alte resturi vegetale. Daca ai un teren cu un pamant mai lutos, pe care il recunosti usor prin culoarea usor galbuie a solului. In schimb, daca solul este mai nisipos, poti sa adaugi turba. Acesta imbunatateste calitatea solului si pemite o mai buna retinere a apei.  Pamantul se niveleaza, se grebleaza si se taseaza. Aceasta pana cand se obtine un pat de germinare potrivit pentru semintele de gazon. Cand toate aceste operatiuni sunt facute, se aplica un fertilizant special pentru gazon.

Contrar denumirii sale, gazonul pentru sport nu se foloseste numai pentru terenurile profesionale de sport. Principalul avantaj al gazonului pentru sport este faptul ca este foarte rezistent la traficul intens, se dezvolta bine si in conditii umbroase si este foarte placut la atingere.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *