fbpx

SERVICII PEISAGERE !

Proiectare, amenajare gradini si spatii verzi !

SERVICII PEISAGERE !

Proiectare sisteme irigatii !

SERVICII PEISAGERE !

Proiectare,amenajare cascade si fantani de gradina !

Servicii proiectare peisagera

Servicii proiectare gradini spatii verzi

 • Proiectare Gradini si Spatii Verzi - Etapele realizarii unui proiect

  Cand vorbim de servicii proiectare peisagera?

  Proiectarea gradinii si a spatiului adiacent (alei, cascade, foisoare… etc) se realizeaza de catre o persoana special pregatita în acest domeniu. Proiectarea se face computerizat în plan 2D sau tridimensional 3D în baza datelor culese de pe teren.

  Proiectarea în 3D cu un program special de proiectare, permite beneficiarului sa vada de la început cum va arata gradina dupa terminarea lucrarii. Experienta a demonstrat ca în majoritatea cazurilor, clientii mei doresc foarte mult ca lucrarile executate  sa poarte amprenta personalizarii si a expresivitatii depline.

  Pentru realizarea acestor dorinte, toate proiectele mele sunt supuse unor analize amanuntite. Apoi sunt derulate spre executie, cu respectarea stricta a urmatoarelor etape:

Servicii proiectare sisteme irigatii

 • Proiectare Sistem Irigatii

  toro-constructiaPlantele din gradina ta au nevoie de o cantitate de apa in fiecare zi/saptamana. Unele mai multa altele mai putina, iar acest lucru depinde de mai multi factori. Acum, cum anume ai de gand sa faci acest lucru fara a petrece ore intregi stand cu furtunul in mana. Exista mai multe moduri de a iriga. Daca vrei sa oferi plantelor si gazonului din gradina ta, o udare perfecta, ai nevoie de un sistem de irigare eficient. El poate fi prin aspersie, microaspersie, picurare sau mixt (microaspersie, aspersie si picurare). Aceasta in functie de necesitatile fiecarei locatii in parte. Este important de remarcat faptul ca udarea unei gradini cu flori este diferita de udare gazonului .Din acest motiv aveti nevoie de servicii proiectare peisagera.

Servicii proiectare cascade si fantani

 • Proiectare cascada

  O cascada este lucrul cu cel mai mare efect dintr-o gradina. In ea se intalnesc multe elemente din natura: piatra, lemnul, apa si plantele. Zgomotul apei lovind rocile încearca sa estompeze sunetele  produse in jurul gradinii
  noastre. Proiectantul trebuie sa gaseasca locatia cu pozitia cea mai buna, sa puna in valoare cat mai bine elementul de efect al cascadei.Iata cateva puncte importante:

  Alegeti o locatie

  Se poate instala o cascada pe o panta naturala sau un deal.

  Alternativ, daca solul este prea dur se poate face un flux de apa dintr-o pozitie ascendenta locatiei centrale(raulet) catre zona de acumulare a apei(iaz, lac, helesteu).

  La planificarea pentru o zona cu apa in gradina (iaz, lac, helesteu), primul lucru de care ne ocupam este locatia si dimensiunea. Aspectele cheie in amplasarea unui iaz sunt :

Servicii proiectare terenuri minigolf

 • Despre mini golf

  Au fost lasate în paragina pentru ca „nu mai aveau clienti”, ar putea suna o explicatie, dar adevarul este ca lucrurile stau exact pe dos: întretinerea proasta a parcurilor de mini golf si lipsa de interes pentru modernizarea lor au dus la împutinarea treptata a clientilor si, implicit, la falimentul afacerii. Nimanui nu-i convine sa joace pe piste crapate si murdare si sa mai si dea bani pentru asta, pe motivul ca se distreaza.Inca un motiv pentru care avem nevoie de servicii proiectare peisagera.

  Un teren de mini golf atractiv, asa cum sunt cele care functioneaza în Occident, constituie într-adevar o afacere. Piste din materiale moderne, obstacole inspirate, un decor curat si amenajat cu gust, preocuparea pentru confortul clientilor (loc pentru bagaje la receptie, servirea cu bauturi racoritoare pe traseu, explicatii prompte privind regulamentul jocului) iata, pe scurt, reteta succesului acestei activitati.

Servicii proiectare peisagera si beneficii

fav-proiect-gradina     Colaborare

Este foarte posibil ca în perioada de realizare a proiectului sa se doreasca (de ambele parti) modificarea lui partiala. Nu va impacientati, sunt adeptul flexibilitatii si a lucrului bine facut în slujba clientului. O proiectare a unei gradinii înseamna o cunoastere temeinica a factorilor de mediu si umani. Sunt foarte atent  fata de dorintele, nevoile si posibilitatile celui care doreste sa-si amenajeze un spatiu verde.

Toate acestea pot fi realizate printr-un proiect de arhitectura peisagera. Voi asculta dorintele tale, voi analiza structura terenului si elementele înconjuratoare (înclinatie, vecinatati, expunerea la vant, cum se face accesul). Voi concepe un proiect de gradina pana la cele mai mici detalii. În functie de tema aleasa si de atmosfera pe care vrei sa o redai gradinii, proiectul de arhitectura peisagera va contine : tipuri de flori si succesiunea lor în sezon. Voi tine cont de materiale folosite pentru amenajare, împartirea spatiului, schema de iluminare.Ofer servicii proiectare peisagera, irigatii, cascade, fantani la cele mai inalte standarde.

Aici este locul celor care merita tot respectul meu !

  Gradinarilor pasionati le place sa-si arate gradinile oamenilor interesati. Este un mod incitant de a transmite sfaturi si de a face schimb de experienta. Pentru un incepator, vizitarea altor gradini este un bun prilej de a afla ce fel de gradina i se potriveste. Prietenia echipei emisiunii “ In gradina Danei” cu d-l Marian Miu Trandafir, a debutat ca un proiect de amenajare a unei gradini. O “gradina” armonioasa, proiectata pentru a raspunde cerintelor “co-proprietarilor” si pentru a se plia intereselor telespectatorilor. Si pentru ca “a face” inseamna “a invata”, pe parcursul anilor de colaborare am invatat impreuna ca stadiul de proiectare, perioada in care totul este inca posibil, este creator si emotionant. Iar rezultatul ii rasplateste in egala masura pe creatori si pe beneficiari.

Relatia mea cu dl.Ing. Trandafir Miu Marian se dezvolta pe doua planuri imbinate armonios: planul uman si planul economic, profesional. Bineinteles ca prietenia isi pune amprenta si in plan profesional. Dincolo de acest fapt dl. Trandafir este foarte tipicar, atent la toate detaliile si in momentul cand finalizeaza un proiect, este extrem de greu sa nu dea satisfactie clientului. Astfel in calitatea mea de furnizor, am linistea asigurata privind termenele de plata, constanta comenzilor si mai ales calitatea executiei. Ca prieten si colaborator iti sunt la…un telefon distanta. Mult, mult succes iti doresc !