IRIGAREA PRIN PICURARE

Dacă nu utilizați irigarea prin picurare în grădina dumneavoastra, atunci este timpul să începeți! Eu am făcut acest lucru şi acum vă sfătuiesc şi pe dumneavoastră să o faceţi. Iată câteva motive pentru care trebuie să investești în irigarea prin picurare, iar odată ce o aveţi instalata, veţi vedea beneficiile din prima zi, vă promit!

De ce am ales irigarea prin picurare?

  1. Reducerea pierderilor de apă

Irigarea prin picurare va furniza apă direct în zona sistemului radicular (rădăcinii) al plantei. Apa se va scurge încet în sol picătură cu picătura la un moment dat. Veți vedea ca aproape niciun ml de apă nu se pierde prin evaporare sau prin apa care se scurge în alte direcții, mai degrabă se duce direct la planta pe care încercați de fapt să o hrăniți. Utilizarea unui sistem de irigare prin picurare poate salva oriunde de la 30% -70% apa în comparație cu alte metode de udare, cum ar fi spray-uri sau aspersoare cu duza. Capacitatea de a conserva apa în ţara noastră este o necesitate, aproape în fiecare an, când auzim despre seceta prin care trăim!

  1. Costuri cât mai reduse

Nimeni nu vrea să aibă o factură de apă mare la sfârşitul fiecărei luni! Chiar dacă apa este din puţul din curte. Tot avem nevoie de curent!! Deoarece grădinile și sistemele de irigare prin picurare sunt toate atât de diferite, este greu să calculezi cât de mult o persoană va salva de pe factura proprie de apă. Studiile spun că, în medie, într-o grădină se va folosi aproximativ 50% mai puțină apă și, în funcție de caracteristicile diferite și cât de eficient este planificat și instalat sistemul de picurare, poate economisi până la 70%. După ce ați instalat sistemul de irigare prin picurare, comparați factura cu cea din anul precedent.

  1. Timpul liber de partea dumneavoastră

Viața este atât de rapidă și noi toți dorim să avem mai mult timp. Instalarea şi folosirea unui sistem de irigare prin picurare poate face aceasta! Acesta poate elimina necesitatea de a trage furtune si de a face setări la prize sofisticate (poate uitaţi să le opriţi!). Dacă optați pentru un sistem care utilizează un programator, va trebui să pierdeţi doar câteva secunde pentru a porni sistemul și acela se va opri automat pentru dvs. când este programul terminat. Programarea se face o singură dată şi conţine setări pentru mai multe perioade din an.

  1. Asigurarea necesarului de apă şi o creștere calitativă a culturilor

Cine nu vrea să obțină cât mai mult din grădina lui?

Acest sistem de picurare asigura un flux constant de recoltă pe parcursul verii și în toamna devreme? Irigarea prin picurare poate ajuta și cu asta! Plantele udate cu un sistem de picurare vor crește mai repede și vor fi mai productive. Acest lucru se datorează faptului că au toată apa de care au nevoie și creșterea plantelor nu este încetinită de stresul lipsei de apă. Un alt lucru pe care sistemele de picurare le poate ajuta să evite sunt bolile, care se dezvolta adesea în condiții umede și apar atunci când plantele primesc prea multă apă.

  1. Unde apa nu e nici buruienile nu cresc

Cine nu ar vrea să aibă mai puține buruieni? Sistemul de picurare ajuta în acest sens! Deoarece irigarea prin picurare furnizează apa direct la plantele, mai puțină apă este irosită pe buruieni. Solul dintre plante va rămâne mai uscat, ceea ce descurajează buruienile la germinare.

În acest tutorial am încercat să vă ajut în alegerea unui sistem de picurare, atât de folositor în orice grădină. Eu unul sunt foarte mulţumit şi în

viitorul tutorial am să vă destăinui cele mai interesante lucruri despre udarea unei grădini cu plante, arbori şi arbuşti prin sistemul implementat de mine.

Până la proxima ocazie – apa, soare şi recolte bogate!

Va urma !

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *