FOLOSIREA DE PAVIMENTE IN AMENAJAREA CURTII: CU MATERIAL COMPOZIT II

Folosirea de pavimente in amenajarea teritoriului din curte, pot aduce un aspect deosebit. Acest lucru este deosebit de important atunci cand vine vorba de crearea unui aspect natural si rustic care nu va necesita renovari extinse atunci cand se schimba teme de design in viitor. Iata doar cateva sfaturi pentru a te ajuta sa profitati din plin de zona de terasa si pentru a atinge textura si calitatea suprafetei de care aveti nevoie pentru a va spori spatiul de locuit in aer liber.

  • Aspectului pietrei naturale;
  • Folosirea bordurilor sau terminatiilor;
  • Crearea unei terase;
  • Adaugarea de interes vizual cu modele de asezare a pavimentului;
  • Dimensiunea pavimentului folosit;

Aspectului pietrei naturale

Daca esti in cautarea unei atractii estetice din piatra naturala, atunci folosirea de pavimente antichizate sunt perfecte pentru a crea designul de care ai nevoie. Cu marginile sale aspre si aspectul rupt, pavelele creeaza o suprafata de terasa care arata vie – ca si cum ar fi fost acolo de ani de zile. Varianta din gama teracota ofera tonuri rosii calde, in timp ce gama alb-gri patinat, contine o combinatie de nuante calde si reci pentru interesul si echilibrul vizual. Pentru o estetica subtila, sunt si tonurile blande ale variatiei culorii raului. Pavimentul bine ales ofera atat culoarea, cat si textura de piatra traditionala, amestecata usor pentru un aspect elegant si natural.

Folosirea bordurilor sau terminatiilor

Terminatiile sau bordurile sunt instrumente excelente pentru a finaliza proiectarea pavimentului tau. Bordurile se refera la benzile de blocuri colorate sau furnir utilizate pe caracteristici verticale diferite, cum ar fi caracteristici de foc in aer liber sau ziduri joase, in timp ce terminatiile sunt accente orizontale care sunt dispuse in jurul unei alei pavate. Alegerea culorii potrivite este cheia pentru a completa pavimentul existent. Culorile contrastante ofera un efect vizual indraznet, in timp ce culorile complementare sunt mai subtile si ofera tranzitii mai usoare. In scopuri estetice, o granita poate fi de asemenea folosita pentru a descompune zonele pavate mari, facandu-le mai putin monotone si mai placute.

Crearea unei terase
Terasa ta ar trebui sa completeze stilul casei si sa actioneze ca o prelungire a spatiului. Folosirea pietrelor minimaliste in amenajarea spatiul tau exterior este o completarea perfecta a unei case moderne cu un design ascutit si curat.

Adaugarea de interes vizual cu modele de asezare a pavimentului

Daca doriti sa imbunatatiti vizibil suprafetele si sa atrageti atentia asupra punctelor focale, facand in acelasi timp o suprafata pavata mai durabila, modelele de asezare ofera raspunsul. O zona de terasa functionala poate fi transformata intr-un spatiu bogat in interes vizual, prin utilizarea unui model de aranjare randomizat si prin incorporarea de diferite dimensiuni de pavimente.

Dimensiunea pavimentului folosit

pavimente

Poti realiza un aspect modern, spatios, cu pietre mari, sau daca esti in cautarea pentru un design mai antic, folosind pavele mai mici, intr-un model va atinge efectul dorit pietruit. Pietrele mai mici au tendinta de a face o zona sa para mai mica, mai ales cand se utilizeaza imbinari groase. Acest efect poate fi avansat prin incorporarea acestuia in zonele intinse. Converse este, de asemenea, adevarat, cu pavimente mari facand o zona mai spatioasa. Asigurati-va ca selectati o dimensiune bazata pe efectul pe care doriti sa-l atingeti pentru terasele si spatiile exterioare.

Piatra este una dintre materialele cele mai luxoase puse in gradina. Este, de asemenea, durabila si versatila, oferind o gama enorma de culori, forme si dimensiuni. De la pietre neregulate in forma de pietre pentru gradinita la blocuri geometrice taiate cu precizie pentru pavimente, exista o piatra pentru fiecare situatie din gradina. Toate acestea, totusi, sunt la un pret. Piatra poate fi costisitoare pentru cumparare si instalare. Disponibilitatea pietrelor si preturile variaza de la o regiune la alta, in functie de cantitatea achizitionata si de distanta de la sursa.

Exista cateva puncte pe care trebuie sa le tineti cont atunci cand achizitionati piatra pentru pavimente. O grosime de cel putin 2 centimetri este cea mai buna pentru a sustine traficul pietonal frecvent. Evitati pietrele rotunjite si pietrele pretioase cu un finisaj lustruit sau finit, nu sunt indicate pentru mers mai ales atunci cand este umed afara. In schimb, alegeti pietre care sunt plate si au o suprafata naturala de despicare si ofera o aderenta sau o textura.

Inainte de a cumpara pavimente costisitoare pentru orice lucrare, verificati culoarea acestuia cand este umed. Aceasta se poate schimba si sa nu mai fie agreata de beneficiar. De asemenea, un model subtil din piatra ta din gresie aleasa poate deveni minunat cand este accentuat de umiditate.

Va urma

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *