ARGUMENTE CARE ARATA NECESITATEA APELARII LA UN ARHITECT PEISAGIST

Un arhitect peisagist proiectează parcuri, peluze, acoperișuri verzi, grădini, artă publică, fântâni, cascade… și lista continuă. Schița secțiunii peisajului este un exemplu excelent al procesului de proiectare a unui designer. Acesta arată relația cu viziunile domestice și importante și începe să dezvolte orientarea spațială pentru aspect.

De asemenea, proiectează și planifică restaurarea locurilor naturale perturbate de oameni, cum ar fi zonele umede, zonele minate și terenurile împădurite. Aprecierea lor pentru peisajele istorice și resursele culturale le permite să realizeze proiecte de planificare a conservării siturilor și zonelor istorice naționale, regionale și locale.

Abilitatea și talentul lor sunt vizibile în jurul nostru, când vedem frumusețea și utilitatea parcurilor noastre, a zonelor naturale, a grădinilor, a piețelor urbane, a străzilor, a cartierelor și a comunităților. Ei proiectează aspectul estetic al centrelor comerciale, precum și al altor locuri publice. Ei pot fi, de asemenea, angajati în domeniul privat pentru a proiecta amenajarea peisajelor de case și grădini. Designeri pot alege, de asemenea, să lucreze în domeniul mediului proiectând terenuri de conservare, cum ar fi zonele umede, și participând la eforturile de restaurare istorică.

Odată ce desenele sunt elaborate, un arhitect peisagist va construi de obicei un model al spațiului. Aceste modele sunt foarte detaliate și vor include componente precum copaci, structuri, căi de acces și corpuri de apă. Construirea acestor modele în 3D şi 2D îi ajută pe clienți să vadă mai bine cum va arăta spațiul lor odată ce a fost construit. Un designer poate face, de asemenea, modificări de proiectare de ultim moment înainte de începerea construcției.

Un arhitect peisagist va lucra cu clienţii pentru a-i satisface viziunea pe care o au pentru spațiul în aer liber. Indiferent cât de mare sau mic este proiectul, el pot transforma o bucată de pământ în ceva special- o gradina de vis. În timpul acestor întâlniri inițiale cu clientul, ar trebui să poată obține o idee clară despre ce spațiu va fi folosit, precum și cum ar trebui să arate.

Majoritatea clienților vor avea în vedere și un buget, iar designeri ar trebui să țină cont de acest lucru în timpul procesului de proiectare

Când lucreaza la arhitectura peisagistică rezidențială, proiecteaza și planifica grădinile, plantațiile, bazinele, pavajele, gestionarea apelor pluviale și multe altele.

El lucrează adesea și colaborează cu ingineri, arhitecți, inspectori, planificatori comunitari, biologi, horticultori și alți profesioniști, nu se implică în munca grea. Această activitate este finalizată de contractori/lucrători, cu toate acestea, ei supraveghează munca pentru ati asigura că totul merge conform planului. Misiunea lui este să vină cu viziunea pentru spațiul exterior și să întocmească planurile în detaliu, astfel încât să poată fi ușor citite și urmate de lucrători.

Descopera cum să alegi pe cel mai bun pentru grădina ta și să eviți surprizele de mai târziu.

Dacă intenționezi să lucrezi cu un designer, găsirea potrivirii corecte – și evitarea unor surprize la jumătatea proiectului – se referă în mare parte la cunoașterea întrebărilor care trebuiesc adresate în avans și la familiarizarea cu gama de servicii oferite de acești profesioniști.

Înainte de a ajunge la un profesionist, scrie o listă de dorințe pentru remodelarea grădinii tale. Stabileste prioritățile și bugetul tau și decide pentru care părți ale procesului doresti să angajezi un arhitect peisagist pentru ajutor. Cu acest lucru pe hârtie, vei avea un simț clar de ceea ce căuți într-un designer înainte de a începe să contactezi profesioniștii.

În primul rând, stabileste ce servicii oferă, pentru a vedea dacă el sau ea este persoana potrivită pentru proiectul tau „Cea mai bună întrebare pe care un potențial client poate să o pună este:” Sunteți experimentat în ceea ce privește domeniul de activitate pe care îl dorim și îl puteți proiecta și gestiona?

În general, arhitectul peisagist se încadrează în una din cele trei categorii, în funcție de serviciile pe care le oferă:

  • Doar proiectare;
  • Proiectare – construcţie;
  • Servicii complete
  • Doar proiectare. Unii designeri se specializează doar în procesul de proiectare. Aceasta include, de obicei, o analiză a site-ului și o discuție a nevoilor unui client, un proiect preliminar. Revizuiri bazate pe feedbackul tau și un plan general finalizat pentru grădina ta. Acest plan de plantare detaliat și documentul de construcție iti este apoi înmânate (sau unui contractor peisagistic la alegerea ta).
  • Proiectare –  construcţie. Alții oferă serviciul de proiectare descris mai sus, precum și supraveghează cumpărarea plantelor și tuturor instalațiilor necesare.
  • Servicii complete – program de proiectare,construcție, cumpărarea plantelor și tuturor instalațiilor necesare și întreținere. Pentru serviciile de cea mai înaltă calitate, unii vor oferi toate cele de mai sus, plus supraveghează întreținerea continuă a grădinii.

Ia în considerare stilul arhitectului peisagist în ceea ce privește grădina pe care o doresti. Dacă doresti o grădină urbană modern sau dacă esti în căutarea unei grădini în stil cabană ! Au ei cunoștințele despre plante, pentru a le livra?

În mod alternativ, dacă un portofoliu de designer nu include stilul pe care îl căuti, verificați acreditările lui pentru a face că viziunea grădinii tale să devină realitate.

Va urma

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *